Relationsdannelse og øvelse i at hugge brænde - Første rigtige dag i Hulahoppen

 Hej med jer 😀


I dag den 03/09 startede vi alvor på vores udviklingsprojekt i Hulahoppen i Vojens. Vi havde aftalt med pædagogerne at komme kl 9, så vi var alle 4 ankommet cirka 08.45. Da vi var kommet, gik vi ind på stuen hvor de 4 børn hører til. Vi havde som gruppe aftalt, at vi i dag ville have fokus på at danne nogle relationer til dem, samt introducere os selv og lære børnene lidt, at kende. Da vi kom ind på stuen var alle 4 børn kommet. Man kunne tydeligt mærke på børnene Milas, Luna, Tilde og Magnus, at de godt vidste hvad der skulle ske. De var helt oppe, at køre da vi kom ind og var bare klar til, at komme ud. Det er jo lidt sejt, at være en lille gruppe som skal være med til noget sjovt udenfor 😉. 


Da vi kom ind på stuen satte vi os 4 sammen med børnene. De var i gang med at klippe og klistre, så vi ville ikke afbryde med det samme. Børnene var meget åbne og inviterede os til at deltage i aktiviteten.


Efter at vi havde siddet på stuen i 15-20 minutters tid, besluttede vi at vi ville tage Milas, Luna, Tilde og Magnus med ind i et aktivitets rum som Hulahoppen har til rådighed. Vi valgte, at gøre dette så, at vi kunne danne nogle gode relationer til børnene og for, at lære dem lidt at kende. Inde i aktivitets rummet blev der hurtigt stablet en motorik bane på gulvet, på børnenes initiativ. Man kunne godt mærke på dem, at de var meget stolte, og det hele gik lidt ud på at vise deres bedste sider for os, hvilket jo kun er til at smile over 😀.
Vi var selvfølgelig aktive med børnene og legede med dem derinde. De var fyldt med gode ideer og skulle hele tiden vise seje tricks til os alle. 


Efter at vi havde været i gang med motorik i cirka en halv times tid valgte vi, at samle os i en rundkreds for, at give en ordentlig introduktion af os selv og få lidt at vide om børnene. Emmeli, Sandra, Camilla og jeg fortalte allesammen hvad vi hed, og bagefter fik lige børnenes navn og alder at vide. Milas, Tilde og Magnus er 4 år og Luna 3 år (4 år til Oktober). Vi fortalte, at efter vi havde ryddet motorikbanen op, skulle vi hen i garderoben og have tøj på, hvorefter vi skulle ud og hugge brænde. Da vi sad i rundkredsen, spurgte vi alle børnene om de havde erfaringer med bål og brænde. De var jo allesammen så ivrige for,  at fortælle deres oplevelser med det. De fortalte blandt andet, at de brænder heksen af hvert år når der er Sankts Hans. Vi lyttede alle meget intresserede og nysgerrige til hvad de havde at sige om, at brænde en heks af, hvor Milas så siger "Ja, det er jo altså ikke en rigtig heks", hvor vi så allesammen brød ud i latter. Han skulle lige pointere, at det altså ikke var en rigtig person de brændte af. 


Vi fortalte, at vi skulle udenfor for at hugge brænde og, at vi allesammen skulle hjælpe hinanden derude. Vi fortalte også at vi ikke skulle lave bål i dag, men at vi skulle hugge brænde til bålet som vi skal lave næste gang. Børnene var så ivrige efter, at komme ud, at de allesammen løb ud for, at tage deres overtøj på. Efter vi alle havde fået overtøj på, gik vi udenfor til bålstedet. Vi havde selv medbragt brænde hjemmefra og en Kindling Cracker fra skolen så, at børnene selv kunne være med til at hugge brænde. 
Inden vi begyndte at hugge brænde, viste vi hvordan man skulle gøre så, at børnene forstod måden at gøre det på. Alle børnene var modige og turde at prøve. Der var nogle der lige skulle motiveres lidt mere end andre, men alle prøvede. Det var selvfølgelig en KÆMPE sejr når de havde hugget brændestykket over. Emmeli, Sandra, Camilla og jeg klappede helt vildt og roste dem når de fik hugget et stykke brænde over. Der var kun 2 "børneøkser", så her var der også fokus på at man skulle vente på hinanden. De var så gode til at vente på hinanden, og forstod godt at alle skulle have lov, at prøve 😀.

Vi brugte cirka 30-45 minutter på, at hugge brænde med børnene. Da alle stykkerne var blevet hugget til det halve, fortalte vi børnene, at vi skulle bruge dem næste gang, så derfor skulle vi tage alt brænde ind i skuret. Vi havde medbragt spande så, at alle 4 børn kunne få lov til, at bære en spand ind i skuret. De synes det var så fedt, at få lov til at bære sådan en tung spand med brænde som de oveni købet selv havde hugget. 


Derefter gik vi allesammen lige en tur rundt på legepladsen. De har en kæmpe legeplads til rådighed, så børnene var jo vildt ivrige for, at vise os det hele. Det helt store hit var den store rutsjebane som de har omme bagved. Børnene mente jo, at vi allesammen skulle prøve, og det kunne selvfølgelig ikke diskuteres. Jeg må indrømme, at jeg synes at rutsjebanen så noget stejl ud, men hvis en 4 årig kan, kan jeg i hvert fald også 😂. Jeg tog mod til mig og fik motivation af allesammen, og prøvede så rutsjebanen. Det gik så hurtigt, at jeg landede lige på numsen da jeg kom ned for enden. Det fik vi os alle 8 et godt grin ud af 😂.

Alt i alt havde vi en dejlig formiddag med børnene, og vi glæder os helt vildt til, at bruge tid med dem de næste par uger. 


Tusind tak fordi at I læste med. Vi ses 😀.


















 

Kommentarer