Fisk, grøntsager og kartofler på bål + Farvede T-shirts - Tredje dag i Hulahoppen

 Hej med jer 😀. 


I dag vil vi fortælle om vores tredje dag i Hulahoppen. Tredje dag i Hulahoppen gik ud på, at vi skulle partere en fisk, lave grøntsager og kartofler over bål, samt farve t-shirts med børnene. Vi havde købt en Havørred i Hellevad, og den var en del større end den vi fik lov at partere i skolen. Vi er glade for, at vi lige fik os et kig på den inden vi skulle vise den til børnene, for det var altså en stor fisk 😂.

Da vi kom ind til børnene, vidste de godt at de i dag skulle partere en fisk og prøve at røre ved den, dufte til den og få andre sanser i spil. Da vi kom udenfor tog vi fisken op på bordet og alle 4 børn sad og kiggede på den. Man kunne godt se på dem, at de synes det var lidt grænseoverskridende at vi sad med sådan en stor fisk. Her var det vigtigt for os, at fortælle børnene at det er okay at man bare gerne vil kigge på den. Jeg prøvede dog lidt, at motivere dem lidt til at røre ved den. Jeg rørte også ved den, og det fik også børnene til at være lidt nysgerrige. Det endte faktisk med, at 3 af børnene rørte ved fisken. Den ene dreng synes det var lidt for grænseoverskridende, og det var selvfølgelig helt okay. 

Efter vi havde snakket om hvad vi kunne se på fisken, begyndte Emmeli at klippe fisken op. Da hun havde fået klippet den op under maven, så vi hurtigt milten. Jeg spurgte børnene hvad de troede det var, og det røg hurtigt af dem at de troede det var hjertet. Det var et godt bud fra 4 4 årige, men jeg fortalte dem at det var milten. Børnene var meget optagede af det, og Tilde sagde også "Ej det ligner laks", da vi fik fisken åbnet. Vi synes det var ret imponerende, at hun kunne se, at det lignede laks indvendigt. 

Da vi havde gjort fisken klar til bål, begyndte vi at skrælle kartofler og grøntsager. Her spurgte vi børnene hvor de mente, at deres skræl fra grøntsagerne skulle hen. De svarede hurtigt "VORES KOMPOSTSPANDE". Vi sad med et lille smil på læben, da det jo er fedt, at de forstår konceptet. De hentede alle 4 deres spande, og så skulle der ellers bare skrælles, for deres spande skulle jo fyldes op med skræl fra skræl. Vi fik en snak om hvad kompost kan bruges til, og de bød ind med at det kunne bruges til køkkenhave osv. De vidste også godt, at der ville komme dyr. 

Imens maden blev klar over bål, legede vi med børnene på legepladsen samt gjorde klar til at farve T-shirts. Vi havde taget rødbeder, spinat, porrer, bær osv. med til, at få farvet t-shirtsene. De forskellige grøntsager og frugter blev lagt i en gryde med kogende vand så, at vandet kunne blive enten lilla eller grøn, og så lod vi det bare lige boble i en times tid. 

Da vandet til t-shirtsene var blevet farvet af grøntsagerne, kastede børnene deres t-shirts op i gryden for, at t-shirtsene kunne tage farve til sig. De synes det var lidt spændende, for de havde jo selv været med til, at skære rødbeder, porrer mm. og de kunne også se, at vandet blev lilla og grønt. 

Da maden var klar, øste vi mad op til børnene. De var lidt tilbageholdende med at spise det, for de vidste jo godt, at det kom fra fisken som vi lige havde klippet op osv., men de var allesammen modige og smagte på det. Nogle af børnene spiste meget fisk, mens nogle af de andre var mest interesseret i gulerødderne og kartoflerne 😂.

Med hensyn til t-shirtsene, passede de meget sig selv i løbet af formiddagen. Vi fortalte børnene, at vi ville lave t-shirtsene med dem, da vi ville vise dem hvad grøntsager også kunne. De var meget optaget af, at grøntsagerne kunne give så meget farve.

 Da vi skulle til at hjem, fortalte vi børnene, at vi ville tage dem med næste gang og så kunne de se hvordan t shirtsene havde fået farve. Det glædede de sig meget til 😀.

Det var en dejlig dag med børnene, hvor vi igen lavede bål, dannede relationer, fik snakket om kompost og meget mere 😀.







 

Kommentarer